implantologie
email

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten zijn gemaakt van titanium: een licht en sterk metaal wat gemaakt is van lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor er in 97% van gevallen geen overgevoeligheid optreedt. Uw kaakbot groeit binnen vier tot zes maanden vast aan het implantaat.

Wanneer zijn implantaten nodig?

Het kan voorkomen dat uw tand of kies en wortel zodanig beschadigd zijn dat deze verwijderd moeten worden. Deze missende tand of kies kan dan vervangen worden door een implantaat.

Implantaten kunnen ook dienen ter ondersteuning van uw kunstgebit wanneer dat erg los zit. Implantaten kunnen uw kunstgebit dan voldoende houvast geven; in de onderkaak zijn er twee implantaten nodig en in de bovenkaak  vier of zes implantaten.

Indien u alle tanden en kiezen mist (edentaat) is het ook mogelijk een vaste brug op implantaten te maken. Vier tot zes implantaten zijn dan nodig om deze brug vast te schroeven. Zo lijkt en voelt het alsof u uw eigen tanden en kiezen weer heeft. Hierbij wordt er bijna geen kunststof toegepast.

Kronen en bruggen

Wanneer er een of meerdere tanden of kiezen ontbreken dan zal uw tandarts in de meeste gevallen een kroon of brug plaatsen. Met implantaten echter worden uw eigen tanden en kiezen gespaard, omdat uw buurtanden niet geslepen hoeven te worden. De kroon of brug zal het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Als blijkt dat de tandwortel niet gezond is om een stabiele basis te vormen voor de kroon of brug dan biedt een implantaat uitkomst. Een kroon of brug op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. En u heeft als voordeel dat uw kaak niet slinkt en zijn eigen contour behoudt. Uw tandarts adviseert u graag .

Overkappingsprothese

Wat is een overkappingsprothese?

Wanneer er bij u  tanden of kiezen ontbreken kan er gekozen worden voor een perfecte oplossing: de overkappingsprothese, ook wel klikprothese genoemd. Afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden of kiezen kan worden gekozen voor een gedeeltelijke of volledige klikprothese. Een klikprothese wordt geplaatst op twee of meerdere implantaten. De klikprothese kan zowel in de boven- als onderkaak geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen voor u indien u voor een klikprothese kiest?

In de meeste gevallen wordt een klikprothese door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Wij verzorgen de aanvraag voor de vergoeding . Daarnaast zorgt een klikprothese ten opzichte van een traditioneel kunstgebit voor een betere kauwfunctie, u kunt weer een appel eten! En als laatste heeft de klikprothese het grote voordeel dat het slinken van de kaak en een ingevallen gezicht worden voorkomen door de aanwezigheid van de implantaten. Dit in tegenstelling tot een normaal kunstgebit waarbij het bot van de kaak slinkt door de druk van de prothese. Kortom, met een klikprothese behoudt u de natuurlijke vorm van uw kaakbot.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

✓ Voor het plaatsen van implantaten bestaan bijna geen contra-indicaties.
✓ Wanneer er geen sprake is van parodontitis
✓ Wanneer u geen ernstige roker of een medisch gecompromitteerde patiënt bent

Meer informatie over implantaten? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl. Wilt u voorbeelden zien van restauraties klik dan hier.