Cariës & vullingen

Gaatjes vullen

Met vullingen kunnen gaatjes in het gebit die door tandbederf (cariës) zijn ontstaan worden hersteld. Een vulling is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Hiermee wordt de vorm en de functie van de tanden en kiezen zo goed mogelijk hersteld. Tandbederf (of tandcariës) ontstaat meestal in de groeven op de kauwvlakken (fissuurcariës). Ook kan er cariës tussen de kiezen ontstaan (approximale cariës). Dit is alleen goed op een röntgenfoto te zien. Kleine gaatjes die slechts in het glazuur zitten, hoeven niet direct te worden gevuld. In dat geval is natuurlijk herstel nog mogelijk en zullen we voornamelijk preventief behandelen. Maar als behalve het glazuur ook het onderliggende dentine is aangetast, is een vulling nodig. Het tandbederf gaat in de dentine veel sneller en natuurlijk herstel is dan niet meer mogelijk.

Geen vulling, wat dan?

Als het gat te groot is geworden of als de zijwanden te zwak zijn, kan er geen vulling meer worden gemaakt. Dan kan de tandarts wel vaak een kroon maken. Als bij een diep gat de tandzenuw bloot komt te liggen, dan moet de tandarts vaak eerst een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, voordat het gat wordt gevuld.

Waarom kiezen voor Tandheelkundig Centrum Nootdorp?

Geen lange wachttijden

Beoordeeld 9/10 op zorgkiezer.nl

Garantie op de hoogste kwaliteit

Alle specialisten in huis

Met liefde, passie & vakmanschap

Eigen tandprotheticus in huis

Wat mensen over ons zeggen

Onze patiënten zijn enthousiast over onze tandtechnische zorg. Lees hun ervaringen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk meer reviews op

Hannipmannen


Ik vind Zoreh een fijne, vakkundige tandarts! Mijn gebit was afgesleten door knarsen en daardoor gevoelig geworden. Ze heeft mijn kiezen en tanden opgevuld waardoor het merendeel van de gevoeligheid weg is. Twee weken geleden heeft ze mijn voortanden mooi gedaan! De tip die ik heb voor de praktijk is beter communiceren met de klanten over de werkwijze vooraf maar ook achteraf. Een toptandarts!

Michael De Groot Herzog


Ik ervaar TCN als bijzonder deskundig en correct in de uitvoering van de door hen geboden zorg. Het gehalte qua inlevingsvermogen in de begeleiding is zeer hoog. Daarbij tentoonspreiden zij een onvermoeibare en gedetailleerde inzet met bezieling. Grote pluim met 5 sterren voor uitzonderlijke goede verdiensten.

Aley A


Zeer goede begeleiding zowel behandelingen, altijd een vriendelijke lieve ontvangst dikke pluim voor mondhygiëniste Dounia 🙂

Juke van der Scheer


Thank you Dr Rahiminejad! You were my special gift from the angels, when I arrived in the Netherlands. I needed an implant for a big molar and the result is incredible. No pain! And the result is spectacular. 🤩😍🤩

Larisa Zeco


De hele team is professioneel en zeer vriendelijk. Tandarts Rahiminejad is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de tandheelkundige wereld , een top vrouw die zeer vakkundig is en behandelingen maakt waar je jaren lang plezier van zal hebben! Van de implantaten, tandvlees correctie , esthetische behandelingen , wortelkanaalbehandelingen tot gewone vullingen , alles onder een dak ! Gewoon TOP!

Melvin Toet


Dounia is een hele lieve goede mondhygieniste. Ze neemt haar tijd om je gebitje weer helemaal fris te maken.

Samira AS


Ik word al jaren goed en professioneel geholpen. Erg geduldig en lief en voel totaal geen spanning. Elke keer weer met een fris gevoel naar buiten. Bij deze wil ik Dounia heel erg bedanken voor het behandelen van mij en mijn zoon.

Gerard Schrijver


Prima en snel geholpen aan uitgevallen vulling, wat overigens de 2e keer was. Jammer alleen dat ik nog een kwartier moest wachten op de afgesproken tijd. Al jaren ‘klant’ bij deze praktijk. Ze zijn zeer deskundig. Plaatsen van o.a implantaat was perfect. Niets van gevoeld.

Wij verwelkomen u graag als nieuwe patiënt!

Onze vriendelijke en ervaren tandartsen staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met je tandheelkundige zorg. Heb je een specifieke vraag of wil je een afspraak maken? Wij zorgen ervoor dat je de best mogelijke zorg krijgt. Klik op de onderstaande knoppen om snel en eenvoudig contact met ons op te nemen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details